Assalamualaikum wbt Kehadapan wanna yang dikasihi, juga sahabat lain yang sudi membaca blog pincisan ini..of course de in d house…hik2..mama mieja juga…eke2..ayu bz shutdown..lambat skit dia datang…. Ramai kawan-kawan tanya..dia kerja apa…ada rumah besar…ada kereta besar…bukan apa semua tu adalah pengukur kejayaan dimata orang…tanpa kita sedari…dengan izin Allah sahaja semua ni berlaku dengan berkat doa, usaha dan tawakkal..InsyaALLAH… Kalau kak zura (kakak aku) dan kak muhaini (kakak ipar) cakap (Gossip girl gtuuu)…untung betul mak atie…dah la ada duit sendiri…muda-muda dah ada semua ni…ayah? Dia takkan nak cakap..tapi bila dia datang rumah kita…dia tengok cara makan… mesti akan bercerita…orang tua…comparison dia mesti dia kata…yatie rumah dia memang makan ikan besar…itu jer la yang aku pernah tahu pun…padahal memang anak dia ni suka makan ikan yang tak ada tulang…eke2…sampai suami aku pun terikut-ikut.ayah mertua..aku rasa dia suka..sebab bila datang ruma...
Assalamualaikum wbt,
Sempena bulan yang baik ni...dah ramai yang dok puji mommy sampai sekarang jadi kembang balik...ni nak share tip cara pantang mommy... ni picture selepas 44 hari...amboi2 melarang benor mommy yer.... Ni picture before..semua orang cakap...besarnya....5 hari sebelum deliver..tak larat nak bawak...
Sekarang lemak mommy dah buang sebanyak 20kg.berat last mengandung 83kg...now 63kg..hah..u olls nak tak?he,he...tip nak kurus secara normal tu..memang susah mommy nak bagi..kan banyak lak rahsianya yang terbongkar erk....sebab susah nak kurus...so time nak kurus masa berpantang la kan...
Ok...pada sesiapa yang bersalin ceasar atau normal pun boleh follow....untuk pengetahuan semua mommy bersalin secara ceasar :D, yang miscarriage ke...yang misabortion ke..sila cuba....
Amalan pemakanan:
1.)Totally, I skip Ayam tak kira la panggang, steam, bakar, sup, satay, digoreng tanpa tepung, selepas 30 hari baru la amik
2.) I makan ikan isi putih, boleh buat grill...
“Destinasi Borong Pilihan saya ialah …sabar-sabar...kita ambil semangat dulu... Actually, dah lama perasaan nak buat bizness sendiri meluak-luak....tak kira la..bizness nasi kerabu ayam bakar, bisness kopitiam, bizness hot plate...(mmm, sampai lakiku pun dah terror masak hot plate dengan ajaran aku yang tak hebat ni...dia pulak yang hebat) meh kita tengok picture dulu..sebelum kita layan entry ni lebih serius lagi...enterframe kejap :) Suamiku yang masak untuk hidangan ini ok..kalau anda memerlukan resepi tunggu entry kali lain...ngeh2...lebih senang cerita aku rasa nak bukak kedai makan...tapi kena fikir..kedai makan kena buka hari-hari wooooo...tak boleh cuti...lain lah ko dah tauke dan ada duit banyak...walaumacamanapun kita sendiri kena tahu masak! kalau la pekerja lari macamana..risiko tu.... Bizness tadika dan taska masih lagi menjadi idaman...sebab aku suka budak-budak dan ingin anak yang ramai...angan-angan lagi...hik2 Dan aku sekarang ni sangatlah kuat digoda dengan peluang-pe...
Comments