Resipi popia pisang goreng crispy...

MasyaAllah...sila abaikan tangan-tangan yang gebu agak berkatang itu...haha...kata adam "addy nok Wat picang"....

Saya fikirkan sempatlah di akhir ramadhan nanti bila balik kampung hantar kuih ni buat moreh di masjid kat kampung saya di Terengganu...cuma niat saja la....suami tak dapat beraya sekali...seperti biasa apabila dia ada dia la yang banyak tolong.....

Saya ingat lagi ketika saya berkongsi..resipi dan idea dari CMG ni dengan suami..katanya "eh saya pun pernah makan dekat offshore Nippon...sedap pulak sampai berulang kali saya amik"....sedap sangat yer..ok kali ni kita cuba la pula di rumah......aha sedap!

Mudah...sediakan kulit popia dan pisang..make sure guna pisang emas atau rastali.....berapa biji nak buat..berapa keping...ikut suka la...nak makan sikit buat sikit..nak makan banyak buat banyak...

copypaste from CMG

Usaha tangga kejayaan...yang pasti rajin jer kan....mesti jadi...nak jadi ibu dan isteri pilihan juga ..mesti kena belajar masak...InsyaAllah...eh tetiba suami saya jadi pilihan sebab rajin tolong kat dapur...hehe....

Comments

Wa said…
Kak, wa tak pernah tahu ada popia pisang ni..jakunnya..:-) , tapi memang nampak sedappp sangat...nanti nak cuba..:-)
cba wa...sedap nak makan lagi :)
Unknown said…
Sis, pisang tu xpayah dlenyek or hancur ka ? Just potong & balut dgn kulit popia?
Hi christine...yess..no need :)

Popular posts from this blog

Rahsia Pantang Mommy Adam

Allah mencatur rezeki kita….

Syurga Makanan di Kuala Terengganu