Resipi sup cendawan dan kulit puff ala-ala roti paratha...


MasyaAllah dah lama simpan simpan resipi ni...Alhamdulillah...sementara berkelapangan dapat berkongsi sekejap...actually this resipi ternampak kat blog kak nani...kebetulan kat rumah ni ada pulak kulit jenama kawan...apa lagi...cedok ajer ler..semoga menjadi ilmu yang bermanfaat kepada anak-anak yati dan orang yang lain juga...

Lagi-lagi, yati bukanlah sehebat kak nani..ibu yang penuh kasih sayang...yati juga tak la rajin secara konstan seperti kak roza....but i want put myself to be like her..InsyaAllah

Resipi ini adalah ilham dari kak nani...cuma di edit bagi yati yang nak senang kerjanya cepat, pantas...mudah kerja..

Bahan-bahannya..semestilah kawan-kawan perlu ada mangkuk kaca yang tahan di bakar dalam oven,untuk soup tu tak payah susah-susah..cari jer cream soup yang ready made dan HALAL, of course kena ada kulit puff brand KAWAN, oppsss..kalau kak roza...dia ada resipinya sendiri...saya perlu mencubanya :)

Cara-caranya...masak cream soup dalam periuk berasingan tunggu sejuk sekejap...then letak dalam mangkuk, letak kulit puff di atas mangkuk kaca, microvave dulu pun boleh untuk 3 minit atau secukup masa..actually microvave ni boleh menghasilkan kulit puff menjadi seolah-olah roti paratha...then baru la bakar sehinggalah kekuningan...apabila siap bolehlah di cicah dengan cream soup...SEDAP!!!
ALHAMDULILLAH ('',)

Comments

Popular posts from this blog

Rahsia Pantang Mommy Adam

Allah mencatur rezeki kita….

Syurga Makanan di Kuala Terengganu